Μενού
  • Α-
  • Α+

O γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, αναμένεται να αναχωρήσει από το Βουκουρέστι αύριο, 20 Μαρτίου (16:30), με πτήση της εταιρείας TAROM, με προορισμό την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Τον Μανώλη Ανδρουλάκη θα υποδεχθούν στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» o υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης - εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι - και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη. Ο κ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση «Νόστος 6», με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέφερε σε μήνυμά του πως: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ψευδές ότι είναι αιχμάλωτος»

Θα πρέπει να σημειωθεί πως την Παρασκευή, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών διέψευσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες που ήθελαν τον Έλληνα γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη να βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας. Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως αυτή η είδηση είναι ο «ορισμός του ψεύδους». Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως ο γενικός πρόξενος είναι καλά στην υγεία του και πως το ταξίδι διαφυγής από το θέατρο των μαχών στην Ουκρανία, συνεχίζεται. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου.