Μενού
  • Α-
  • Α+

Πάτησε στην Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής (20/3) ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης. Στα πρώτα του λόγια μετά την άφιξή του στην Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Αν μου επιτρέπετε δυο λόγια... Δεν είχα καταλάβει τι διάσταση είχε λάβει το όλο θέμα. Οι ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει ακόμα πάνω και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τις ζωές τους από το μηδέν.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Νίκο Δένδια... Να αγαπάτε το ΥΠΕΞ. Να το αγαπάτε, να το στηρίζετε και να το αφήνετε να κάνει τη δουλειά. Ασχολούμαι με τη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια. Πολλοί με ρώτησαν πώς ένιωθα τις βραδιές που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Σκεφτόμουν τα διαβάσματά μου και τα ακούσματά μου. Αυτό που συμβαίνει είναι τραγωδία. Είναι ένα τραύμα που δύσκολα θα επουλωθεί. Δεν θα δώσω συνέχεια. Να ενώσουμε τις φωνές μας κατάπαυση πυρός. Προσπαθήσαμε να σώσουμε όσους περισσότερους ομογενείς μπορούσαμε».

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης, συναισθηματικά φορτισμένος, τόνισε πως στη Μαριούπολη υπάρχουν χιλιάδες άμαχοι νεκροί και πως στην πόλη, μόλις σε 24 ώρες καταστράφηκαν όλες οι υποδομές! «Η Μαριούπολη θα μπει στη λίστα των πόλεων που καταστράφηκαν τελείως από τον πόλεμο, όπως η Γκερνίκα, το Στάλινγκραντ, το Γκρόζνι, το Λένινγκραντ». Ο Μανώλης Ανδρουλάκης, έφτασε λίγο μετά τις 18:00 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με πτήση της εταιρείας TAROM, από το Βουκουρέστι.

Πρώτοι πέρασαν από την πύλη των αφίξεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η σύζυγός του με το μικρό τους παιδί και ο πατέρας του Ελληνα πρόξενου. Η σύζυγος του Μανώλη Ανδρουλάκη στις πρώτες της δηλώσεις ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την επιχείρηση που στήθηκε προκειμένου η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της να διαφύγουν από τη Μαριούπολη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την πολιορκούμενη Μαριούπολη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA