Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, επισήμανε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, κατά τη συμμετοχή του μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Μαρτίου. Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και εν αναμονή των σχετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ξανά την ανάγκη να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο ΕΕ, όπως είχε γίνει με την προμήθεια εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αρχή της πανδημίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA