Μενού
  • Α-
  • Α+

O 18χρονος πρόσφυγας από τη Γουινέα, Σαϊντού Καμαρά, που παρέλασε μερικές ημέρες πριν βγει η απόφαση από τις ελληνικές αρχές για το αν τελικά θα μείνει στη χώρα μας ή θα απελαθεί, συγκίνησε τόσο με την στάση του, όσο και με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε μέσω Twitter ότι «μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον» και αναμένεται η απόφαση από την Αρχή Προσφύγων. 

Διαβάστε ακόμη: Σαϊντού Καμαρά: Κύμα συμπαράστασης και δυνατό «όχι» στην απέλαση - Η κακοποίηση, η ανήλικη εργασία και το ελληνικό σχολείο

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως: 

«Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σαϊντού Καμαρά: «Ευχαριστώ για όλα» είπε μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, παρέλασε στον Αγιο Δημήτριο, εκεί όπου ζει, τιμώντας την Εθνική Επέτειο. Ο πρόσφυγας από τη Γουινέα, που ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 στα 16 του χρόνια, είναι αριστούχος μαθητής, αλλά εάν δεν υπάρξει κάποια νομοθετική παρέμβαση, θα πρέπει να απελαθεί. «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα», δήλωσε μετά την παρέλαση στους δημοσιογράφους ο 18χρονος.

Πλέον, εντός των επομένων ημερών η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει, σε δεύτερο βαθμό, το αίτημά του για άσυλο ενώ δίπλα του στέκεται το σχολείο του και σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου και όλοι στέκουν πλάι του αλληλέγγυοι.

«Αυτό που ζούμε είναι η πρωτοφανέρωτη αλληλεγγύη όλου του δήμου μας. Η δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο, οι παρατάξεις, χωρίς καμία ρωγμή, χωρίς κανέναν αστερίσκο υπερασπίζονται τον μαθητή τους, όχι τον αριστούχο, τον μαθητή τους», δήλωσε ο λυκειάρχης Νίκος Κακλαμάνος.

«Ακούμε πάρα πολλές φωνές από την τοπική μας κοινωνία, από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το παιδί, είναι μια αγκαλιά, τον θεωρούμε συγγενή μας, ένα δικό μας παιδί», είπε σχετικά ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Θέμης Παπαδόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA