Μενού
  • Α-
  • Α+

Τροπολογία υπέρ του μαθητή Σαϊντού Καμαρά  κατέθεσε στη Βουλή σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την επαναφορά συγκεκριμένων διατάξεων που είχε καταργήσει στο παρελθόν η ΝΔ με αποτέλεσμα να «επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ίδια την ουσία του κράτους δικαίου».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τη ΝΔ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, «διαφορετικά  ο τρόπος που πολιτεύεται πάνω σε αυτό το θέμα η Νέα Δημοκρατία θα είναι υποκριτικός».

Διαβάστε ακόμη: Σαϊντού Καμαρά: Θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να επανέλθει η δυνατότητα των Ανεξάρτητων Επιτροπών της Αρχής Προσφυγών να παραπέμψουν προς εξέταση στις αρμόδιες αρχές μια αίτηση διεθνούς προστασίας, όταν αυτή απορρίπτεται, αλλά η Επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι για τη χορήγηση αδείας διαμονής στη χώρα. Με την τροπολογία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτείνεται η επαναφορά διατάξεων με συγκεκριμένες βελτιώσεις.