Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόστιμα για τις αυξήσεις στο σουβλάκι ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, όπως ανέφερε, μιλώντας στον Real Fm, θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι στα ψητοπωλεία για να διαπιστωθεί αν κάποια από αυτά αισχροκερδούν. 

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Ο Μητσοτάκης και η έδρα στην Δυτική Αττική και η εξιστόρηση Δένδια για τον Λαβρόφ

Μάλιστα, αν οι ελεγκτές διαπιστώσουν ότι κάποιοι καταστηματάρχες έχουν προχωρήσει σε αδικαιολόγητες αυξήσεις - που ξεπερνούν τα όρια του πλαφόν και υπάρχει κέρδος, θα υπάρχουν πρόστιμα. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι εξετάζεται να έρθει στη Βουλή διάταξη που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών. 

Εκτοξεύθηκε η τιμή στο σουβλάκι

Η τιμή για ένα «πιτόγυρο», δηλαδή ένα σουβλάκι στη Θεσσαλονίκη είναι στα ύψη, αφού πωλείται πλέον 4,30 ευρώ ενώ κόστιζε 3,9 μόλις λίγες μέρες πριν. Οι καταστηματάρχες αναφέρουν πως από τα 12 ευρώ που προμηθεύονταν το 10κιλο του ηλιελαίου πλέον έχει φτάσει στα 35 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η τιμή του χοιρινού έχει αυξηθεί περίπου 30%. 

Μάλιστα, αναμένονται νέες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων μετά το Πάσχα ενώ η νέα «βόμβα» από τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και αναπληρωτή επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι η Ρωσία θα δίνει τρόφιμα μόνο σε «φιλικές χώρες», θα φέρει ντόμινο νέων ανατιμήσεων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA