Μενού
  • Α-
  • Α+

Πλούσιο το παρασκήνιο από τον κόσμο της πολιτικής σήμερα. Θα ξεκινήσω από το φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά και οφείλω να πω πως ξεχώρισα τη συζήτηση του Τζέφρι Πάιατ που αποκάλυψε πως αρχές Μαΐου θα αποχωρήσει από την Ελλάδα για ένα νέο πόστο στην Ουάσινγκτον το οποίο βέβαια δεσμεύεται να μην αποκαλύψει.

Ο Αμερικανός πρέσβης ήταν προσεκτικός στις διατυπώσεις του αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο πεδίο των ενεργειακών, λέγοντας πως πρέπει να ξεχάσουμε τους αγωγούς και να επενδύσουμε στο LNG και στα καλώδια, ενώ έκανε μια αναδρομή στην πενταετή του θητεία στην Αθήνα λέγοντας πως μέσα σε 5 χρόνια άλλαξαν πολλά στην Ελλάδα, με βασικό στοιχείο το ότι επανήλθε η έννοια της οικονομικής και διπλωματικής αξιοπιστίας. Εγώ κρατώ τα θετικά με την υποσημείωση πως είναι σημαντικό ότι ο Πάιατ θα επιστρέψει σε κομβικό ρόλο στην Ουάσινγκτον - είναι θετικό να υπάρχει στο κέντρο λήψης αποφάσεων ένας άνθρωπος που ξέρει καλά την Ελλάδα. 

Οι μπηχτές Σαμαρά για τον μαχητή του Αζόφ στη Βουλή  

Πολλή συζήτησε έγινε για την ομιλία του Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή και τον μαχητή της στρατιάς του Αζόφ που πήρε το λόγο. Ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά το πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο οποίο πήρε θέση για την αναφορά του Eλληνο-oυκρανού μαχητή που φούσκωσε τα κύματα των αντιπολιτευτικών αντιδράσεων, ανηφόρισε σε γνωστό καφέ της οδού Σέκερη συνοδευόμενος από «γαλάζια» παρέα που ανήκει στην αποκαλούμενη σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ.

Εκεί παρόντων και πρώην βουλευτών αλλά και δημοσιογράφων δόθηκε συνέχεια στα τεκταινόμενα στην αίθουσα της Ολομέλειας. Η φράση του στρατιώτη Μιχαήλ για την ουκρανική άμυνα μέσα από τα τάγματα του Αζοφ προκάλεσε και το βιτριολικό σχόλιο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου προς τον υπουργό Εσωτερικών. «Θυμήθηκες τα νιάτα σου» ακούστηκε να λέει προς τον Μάκη Βορίδη ο κ. Βελόπουλος, για να εισπράξει την επιδεικτική σιωπή του υπουργού Εσωτερικών. 

Η νέα πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου στο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου 

Σε νέα πρόταση κατέληξε το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής, μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για την εκλογή του προέδρου θα έχουν όλα τα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι και την τελευταία ημέρα των εκλογών (15 Μαΐου). Δικαίωμα να ψηφίσουν για την εκλογή των μελών της κεντρικής επιτροπής θα έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εγγραφεί έως τις 21 Μαρτίου (περίπου 61.600). Το συνέδριο θα κληθεί να πάρει την τελική απόφαση, με τη διαδικασία της κάλπης, το Σάββατο 16 Απριλίου. Προβλέπω ακόμη μια μάχη αλλά τελικά νομίζω θα περάσει η πρόταση του Προέδρου. Καλό είναι αυτό - λέω εγώ - που είμαι οπαδός των ανοιχτών εσωκομματικών διαδικασιών. 

Ανακοινώσεις για αθλητικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα 

Από σήμερα (8/4) –και για τρεις ημέρες– στην Πάτρα θα «χτυπά» η καρδιά του αθλητισμού με αφορμή την πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται στη χώρα μας για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» από το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Λευτέρη Αυγενάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Δυτικής Ελλάδας, τα Επιμελητήρια και τη διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Αθλητικού Κέντρου. Πρόκειται για έναν ανοιχτό αθλητικό διάλογο με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον επιχειρηματικό κόσμο, όπου αναμένεται να παρουσιαστούν όλες οι βαθιές τομές που επιχειρήθηκαν στον αθλητισμό τα τελευταία 2,5 χρόνια. 

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς για πρώτη φορά η Πολιτεία φαίνεται ότι έρχεται συντονισμένα να διαθέσει τόσα πολλά χρήματα για την κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών και την αναβάθμιση υφιστάμενων, χρηματοδοτώντας έργα που βρίσκονταν επί χρόνια στο συρτάρι. Μόνο το Υπουργείο Εσωτερικών –όπως μαθαίνουμε– μέσω των προγραμμάτων που διαχειρίζεται ο Στέλιος Πέτσας έχει διαθέσει για τον σκοπό αυτό, πάνω από 367 εκατ. ευρώ, για αθλητικά έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας σε όλη τη χώρα, από Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μέχρι την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, το Ιόνιο και την Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, εντάσσεται και η πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβαν Πέτσας και Αυγενάκης οι δύο υπουργοί –σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε.– προκειμένου οι Δήμοι όλης της χώρας να καταγράψουν ψηφιακά στην ειδική πλατφόρμα «Πέλοπας» το σύνολο των αθλητικών τους εγκαταστάσεων και υποδομών. Η κίνηση αυτή σχετίζεται με τον ευρύτερο σχεδιασμό του Υφυπουργείου Αθλητισμού για δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Υποδομών, για πρώτη φορά στη χώρα μας, αλλά και με τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για την «Αθλητική» Ελλάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσα από τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Μαθαίνω ότι οι περισσότεροι Δήμοι έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά. Μακάρι να έχει συνέχει η προσπάθεια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA