Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντός της τρεχούσης εβδομάδος θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, η οποία θα έχει τρίμηνη ισχύ, ενώ το έκτακτο επίδομα η λεγόμενη κι ως επιταγή ακρίβειας η οποία θα αποτελέσει ένα οικονομικό βοήθημα εν είδει δώρου Πάσχα θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 20 ή στις 21 Απριλίου. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη Δευτέρα 11/4.

Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για να βοηθήσει «τον καθένα πολίτη ανάλογα με τις ανάγκες του και αξιοποιώντας κάθε δυνατό πόρο». «Θα τα καταφέρουμε και σε αυτή τη κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί οικονομικές επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη», υπογράμμισε ακόμα. «Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρά γι αυτό και η κυβέρνηση λαμβανει μέτρα για να περιορίσει τις επιπτώσεις», είπε απαριθμώντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την κρίση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πρωτογενής τομέας των αγροτών και κτηνοτρόφων αποτελούν προτεραιότητα «για να είμαστε έτοιμοι σε πιθανή αναταραχή». Κάθε ευρώ πρέπει να ενισχύσει το εισόδημα της κοινωνίας, σημείωσε ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια. «Υπάρχει σχέδιο σε ένα περιβάλλον δύσκολο και προσπαθούμε να μετριάσουμε το αποτύπωμα της κρίσης στη ζωή των πολιτών», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Γαλλικές εκλογές

Αναφορικά με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, στις οποίες απέκτησε προβάδισμα ενόψει του β' γύρου έναντι της Μαρίν Λεπέν ο Εμανουέλ Μακρόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η Γαλλία είναι μια μεγάλη ιστορική ευρωπαϊκή χώρα και διαχρονικά υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η Γαλλία είναι μια σύμμαχος χώρα για την Ελλάδα με πολύ καθαρές θέσεις στο Δίκαιο και στην ειρήνη, ενώ τις σχέσεις του προέδρου Μακρόν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζει η συναντίληψη αλλά και οι κοινές πρωτοβουλίες για μία σειρά από σημαντικά θέματα της εποχής μας όπως η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης

Εμείς αξιολογούμε ως απόλυτα θετικό ότι ο γαλλικός λαός έδωσε σαφές προβάδισμα στον πρόεδρο Μακρόν στον α’ γύρο των εκλογών. Και αυτό είναι σαφώς υπέρ της ευρωπαϊκής σταθερότητας όπως θετικό είναι ότι υποψήφιοι που δεν πέρασαν στον β’ γύρο παροτρύνουν τους ψηφοφόρους τους να τον στηρίξουν. Το λέω αυτό διότι το δίλημμα του β’ γύρου στις εκλογές στη Γαλλία δεν θα είναι απλά πολιτικό αλλά και βαθιά υπαρξιακό και στη συγκυρία που ζούμε οι κοινωνίες, οι πολίτες. Πρέπει με πολύ καθαρό τρόπο να στέκονται στο πλευρό της ελευθερίας και της Δημοκρατίας» τόνισε σχετικά ο κ. Οικονόμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA