Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξάνονται οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2023, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Κληθείς να σχολιάσει πού θα κυμαίνεται η αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αναμένεται η εισήγηση που θα κάνουν οι εμπειρογνώμονες και το ΚΕΠΕ, προκειμένου να κάνει εκείνος με τη σειρά του τη δική του εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. 

Διαβάστε ακόμηΕΝΦΙΑ 2022: Σε 10 δόσεις οι πληρωμές φέτος – Η διαδικασία εκτύπωσης του εκκαθαριστικού από την ΑΑΔΕ

Χατζηδάκης: Αμεσα στη Βουλή η τροπολογία για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι σήμερα ή αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που αφορούν την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων. Εξήγησε ότι η πρώτη ρύθμιση έχει να κάνει με συντάξεις «fast track» ενώ η δεύτερη, η «σύνταξη εμπιστοσύνης» αφορά στο στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι από τις 130.000 εκκρεμείς συντάξεις τώρα υπάρχουν 75.000 εκκρεμείς συντάξεις, εκ των οποίων οι 60.000 αφορούν τα έτη 2021 και 2022.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε στην πρώτη ρύθμιση που έχει να κάνει με συντάξεις «fast track». «Ο ΕΦΚΑ θα είναι υποχρεωμένος να εκδίδει τη σύνταξη σε τρεις μήνες» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι, εάν ο ΕΦΚΑ δεν εκδώσει τη σύνταξη εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, τότε θα βασίζεται στα στοιχεία που διαθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» για το ασφαλιστικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου και σε δικαιολογητικά που θα προσκομίζει αμέσως μετά ο ασφαλισμένος και τα οποία θα λαμβάνει ως δεδομένα, προκειμένου να εκδώσει τη σύνταξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA