Αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας με κλήση του Προέδρου της ΡΑΕ κατέθεσαν προς τον Πρόεδρό της οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή.
Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης σε Χόγιερ: Θα είναι αποτυχία της Ευρώπης αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας
Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως:
- Η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν μία απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των καταναλωτών, με ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών και με διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους εις βάρος όλων των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων.
- Το θέμα αυτό, που είναι κρίσιμο για την προστασία τόσο του λαϊκού εισοδήματος όσο και της πορείας της οικονομίας, πρέπει να συζητηθεί σε βάθος στην Επιτροπή μας.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.