Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού μετά την άρση στα μέτρα και ειδικά αυτή του πιστοποιητικού που ανακοινώθηκε την Τετάρτη μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ. Πλευρής υπενθύμισε ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι θα υπάρχει αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και πως «όποιος υπηρετεί το Σύστημα Υγείας πρέπει να σέβεται την επιστήμη του».

Διαβάστε ακόμηΜέτρα: Μένει η μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ - Πώς θα γίνουν τα ταξίδια το καλοκαίρι

Ξεκαθάρισε μάλιστα «στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες της πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολιάστοι», σημειώνοντας πως «δεν θέλω να δώσω ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι».

Πλεύρης: Ανοικτό να διαγραφούν τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, αν κάνουν το εμβόλιο

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα διαγραφής των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60, δεδομένης της άρσης του μέτρου, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια, είπε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», διευκρινίζοντας ότι, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

Ερωτηθείς ακόμη για το αν θα ανοίξει η 4η δόση για όλο τον πληθυσμό, απάντησε πως αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC μέσα στον Απρίλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA