Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Μάιο και τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- τον μηχανισμό με τον οποίο η κυβέρνηση θα καταργήσει έμμεσα και προσωρινά τη «ρήτρα αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς ρεύματος.

Σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα καταργηθεί προσωρινά και έμμεσα η ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει οδηγήσει σε «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος ενώ έχουν ήδη γίνει νομικές κινήσεις για την κατάργησή του. Από τον Ιούλιο λοιπόν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, οι διεθνείς αυξήσεις του φυσικού αερίου αποσυνδέονται από τους λογαριασμούς ρεύματος της χώρας. Η διάρκεια αυτού του σχήματος θα έχει ορίζοντα έως και ένα χρόνο.

Με μια διπλή κρατική παρέμβαση, τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική αγορά ενέργειας, μπαίνει στην ουσία ένα έμμεσο πλαφόν. Σταθεροποιούνται οι τιμές που φτάνουν στους καταναλωτές και σύμφωνα με την κυβέρνηση «κόβονται μαχαίρι τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, ενώ δεν δημιουργεί προβλήματα ανταγωνισμού «που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν νομικά τα θετικά αποτελέσματά της για τους καταναλωτές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA