Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενοχλημένος, ως και εκνευρισμένος, παρουσιάζεται ο τουρκικός Τύπος σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Οι Τούρκοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός και τη σημασία του ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που χρησιμοποιούν την ειρωνεία, όπως για παράδειγμα η Μilliyet που στο πρωτοσέλιδό της γράφει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα είναι η... νέα 51η Πολιτεία των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα παζάρια της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ θα γυρίσουν μπούμερανγκ

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, οι Τούρκοι παρακολουθούν στενά τις ελληνικές κινήσεις και εικόνες όπως η θερμή υποδοχή του Τζο Μπάιντεν, ακόμα και η γραβάτα του με την ελληνική σημαία, όλη η παρουσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ευρύτερα, έχουν προκαλέσει εντύπωση στην Τουρκία.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Τούρκος ανταποκριτής του Haber Turk μιλούσε για «σόου» της Ελλάδας και του Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας ότι θα μιλήσει στο Κογκρέσο, ενώ αναφέρθηκε και στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν. «Οι συναντήσεις Μητσοτάκη είναι επίδειξη δύναμης, και δείχνουν το βάρος της Ελλάδας στις ΗΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA