ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/05/2022 12:17

Τουρκία: Μιλάτε εσείς για Γενοκτονία των Ποντίων που σφαγιάσατε Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές Αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», αναφέρουν οι Τούρκοι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Μιλάτε εσείς για Γενοκτονία των Ποντίων που σφαγιάσατε Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά
(πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί. Αυτή τη φορά με μια ανιστόρητη ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκαλεί για τις δηλώσεις που έκαναν Ελληνες αξιωματούχοι με αφορμή τη μαύρη επέτειο 103 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Διαβάστε ακόμη: Γενοκτονία Ποντίων: «Αναψε η Φλόγα της Μνήμης» στη Θεσσαλονίκη

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών φτάνει ακόμη και στο σημείο να μιλήσει για σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές Αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Video Loading...

Και στην ανακοίνωσή του συνεχίζει: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές Αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παρουσιάσουν με λάθος τρόπο την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς». Σε άλλο σημείο της η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προχωρά σε συστάσεις στην Ελλάδα καλώντας μας να αναγνωρίσουμε ότι εμείς είμασταν εκείνοι που κάναμε εγκλήματα πολέμου όταν εισβάλλαμε στην Ανατολία.

Και το καλύτερο η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το αφήνει για το τέλος αναφέροντας ότι εμείς δεν θα έπρεπε να μιλάμε για γενοκτονίες αφού εμείς σφαγιάσαμε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ