Μενού
  • Α-
  • Α+

Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην έδρα του ΟΗΕ σε συζήτηση για τη μετανάστευση!

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: «Οι Έλληνες διέπραξαν βάρβαρες σφαγές» - Ανακοίνωση του υπουργείο Αμυνας για τη Γενοκτονία Ποντίων

Ολα ξεκίνησαν όταν ήρθε η ώρα να συζητηθούν οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο και την προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό. Τότε ξέσπασε η αντιπαράθεση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο κ. Μηταράκης κατηγόρησε την Τουρκία για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την παραβίαση της κοινής δήλωσης και την επιλεκτική εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

Προκλητικός ήταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ που επανέλαβε τις αστήρικτες κατηγορίες κατά της Ελλάδας αλλά και κατά της Frontex για επαναπροώθησεις μεταναστών στο Αιγαίο.

Οι τουρκικές κατηγορίες δεν έμειναν αναπάντητες με τον κ. Μηταράκη να παίρνει ξανά τον λόγο και να επισημαίνει ότι η πολιτική της Ελλάδας έχει συμβάλλει στη δραστική μείωση των απωλειών ανθρώπινων ζωών στο Αιγαίο και ότι η πολιτική αυτή βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.