Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην επίκαιρη ερώτηση που έστειλαν οι Τομεάρχες Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο Τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με την αποστολή όπλων της Ελλάδας στην Ουκρανία, απάντησε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Tο αμυντικό υλικό που χορηγείται στην Ουκρανία προέρχεται από τα αποθέματά μας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ως εκ τούτου και, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, «δεν αποδυναμώνεται ούτε κατ’ ελάχιστον η αμυντική δυνατότητα της χώρας». «Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία», επισήμανε ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την κοινή δήλωση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας, και ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πράττουν το ίδιο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA