Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αντεπίθεση για τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ περί τεχνητής όξυνσης στα ΑΕΙ από την κυβέρνηση στη σκιά και των νέων επεισοδίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πέρασε ο πρωθυπουργός από το υπουργικό συμβούλιο, καταλογίζοντάς στην αξιωματική αντιπολίτευση υποκρισία και λαϊκισμό και εμμέσως ανοχή στην ανομία.  «Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει. Με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας της τριτοβάθμιας παιδείας όπως δηλώνει και το νέο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και στους πρωταγωνιστές της βίας στα πανεπιστήμια, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή από την κυβέρνηση απέναντι σε φαινόμενα όπως η επίθεση στους αστυνομικούς που προστάτευαν τα έργα κατασκευής νέας βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ.  «Αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν τα γυαλιά καρφιά η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Κι όσοι αναζητούν αίμα και ήρωες δεν θα το βρουν σε συλλογικότητας με το αποκαλυπτικό όνομα ανομία», υπογράμμισε.

Μητσοτάκης: Καρφιά κατά ΣΥΡΙΖΑ και για την ενεργειακή κρίση

Ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι που του πετάει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, στηλιτεύοντας την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει «παρών» στη χθεσινή τροπολογία στη Βουλή για τη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας.  «Θυμάστε όλοι σας τα μεγάλα λόγια τα οποία ακούστηκαν για τα υπερέσοδα τα υπερκέρδη των εταιρειών ρεύματος και την αμηχανία που προκαλέσαμε σε κάποιος όταν ανακοίνωσε ότι αυτά θα φορολογηθούν σε ποσοστό 90%. Στο Νταβός η Κριστίν Λαγκάρντ πρότεινε τη συγκεκριμένη επιλογή να την μιμηθούν κι άλλα κράτη και χθες η ελληνική Βουλή την ψήφισε αλλά μόνο με τις ψήφους των βουλευτών μας.

Γιατί όσοι φωνασκούσαν τότε κατά των συμφερόντων αποκάλυψαν τώρα τα δικά τους συμφέροντα και κρύφτηκαν. Η ίδια η ζωή αποκαλύπτει την υποκρισία του λαϊκισμού», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.  Αναφερόμενος στη δέσμη μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την απορρόφηση μέρους των ανατιμήσεων στους λογαριασμούς ενέργειας ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η πολιτεία θα συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

«Σε λίγες μέρες εκτιμούμε μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα ώστε να καλυφθεί η αναδρομικά το 60% των προσθέτων ανατιμήσεων στο ρεύμα όπως έχουμε δεσμευτεί και αυτές οι εκπτώσεις θα αυξάνονται μια και απλώνονται πλέον σε πάρα πολλούς στους περισσότερους ανεξαρτήτως της κατανάλωσης τους από πρώτης Ιουλίου θα ισχύει και ο νέος μηχανισμός. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται», σημείωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA