Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαμηλούς τόνους κρατά η Αθήνα σχετικά με τις εμπρηστικές αναρτήσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για δήθεν επεκτατικές βλέψεις, επειδή έθιξε στο Twitter το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Θα ενημερώσω στη Σύνοδο Κορυφής για την Τουρκία - Κανείς δεν αμφισβητεί την κυριαρχία μας

Πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνουν ότι οι αναφορές στο Twitter που έκανε ο Νίκος Δένδιας για την Αγία Σοφία δεν έχουν καμία σχέση με διάθεση αναθεώρησης. «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, για πολλοστή φορά, έθεσε το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όπως και το ζήτημα των πρόσφατων βανδαλισμών στην Αυτοκρατορική Πύλη».

Μπαράζ αναρτήσεων στο twitter για την Αγία Σοφία

Η επίθεση στον Νίκο Δένδια έγινε τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, λίγες ώρες μάλιστα αφού ο υπουργός Εξωτερικών είχε κάνει ανάρτηση στο Twitter για την επέτειο της Άλωσης. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων, καταλογίζοντας εσφαλμένα στον κ. Δένδια επεκτατικές βλέψεις, την ώρα που ο ίδιος περιορίστηκε απλώς να δηλώσει θλίψη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και για τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA