Μενού
  • Α-
  • Α+

Φαντάζομαι είδατε χθες την εξέλιξη του έργου της μεταμόρφωσης της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο και βιώσιμο νησί» της Μεσογείου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.  Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και του υφυπουργού κ. Φραγκογιάννη, και το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του εγχώριου δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα και με την υποστήριξη του Ομίλου Volkswagen.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Ανδρουλάκης: Εγώ δε θα γίνω τροχονόμος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Εγώ θα σας μεταφέρω τον εντυπωσιασμό του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Volkswagen, Dr. Herbert Diess που δήλωσε πως «είναι συναρπαστικό να βλέπουμε το έργο να προχωρά και τους ανθρώπους να είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τις συνήθειές τους». Μάλιστα άνθρωπός μου συνέλαβε φωτογραφικά  τη στιγμή που ο ίδιος ο δ/νων Σύμβουλος της Volkswagen κατέβηκε στο λιμάνι από τους ανεμόμυλους με το ηλεκτρικό σκούτερ. Μακάρι να δούμε σύντομα το παράδειγμα της Αστυπάλαιας να ακολουθούν κι άλλα νησιά. 

Οι στόχοι της Βαλκανικής περιοδείας Δένδια 

Ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα τη Σερβία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια κι αναμένεται να έχει επαφές με ανώτατους Σέρβους αξιωματούχους. Το Βελιγράδι είναι ο τέταρτος σταθμός της περιοδείας του, μετά τα Τίρανα, τα Σκόπια και το Σεράγεβο, είναι ίσως και ο πιο δύσκολος. Το λέω αυτό δεδομένης της καλής σχέσης Βελιγραδίου-Μόσχας σε μια εποχή που η Δύση επενδύει στην ευθυγράμμιση των δυτικών Βαλκανίων με τις Βρυξέλλες, υπό το φόβο επιρροής τόσο της Μόσχας όσο και της Άγκυρας. Τούτων δοθέντων, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα προκύψει από αυτό το ταξίδι αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις των δυο υπουργών Εξωτερικών. 

Ανδρουλάκης: Καλέστε Ραγκούση και Μαριλίζα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ 

Πολλά  και ενδιαφέροντα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στο χθεσινό «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων ξεχώρισα τη φράση πως «έθεσα υποψηφιότητα όχι για να γίνω τροχονόμος μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» και την πίστη του ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να τον εμπιστευτεί για μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση. Όταν πάντως η συζήτηση πήγε στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στα μεγάλα χρέη που κουβαλάει το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, ο κ. Ανδρουλάκης βρήκε την ευκαιρία να καρφώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους στον ΣΥΡΙΖΑ: «μπορούν να καλέσουν για καφέ στην Κουμουνδούρου τον κύριο Ραγκούση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου που ήταν τότε γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Επί  εποχής τους έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί. Αυτοί ξέρουν καλύτερα να ενημερώσουν και την κοινή γνώμη , τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Πολάκη». Μεταξύ μας, έχει ένα δίκιο. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA