ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/06/2022 20:02

Ευάγγελος Βενιζέλος: Σε επιτροπή σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης - Αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ορίστηκε μέλος της επταμελούς ομάδας υψηλού επιπέδου (Council of Europe’s High-level Reflection Group) που θα εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ευάγγελος Βενιζέλος: Σε επιτροπή σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης - Αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη
Ευάγγελος Βενιζέλος (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ορίστηκε μέλος της επταμελούς ομάδας υψηλού επίπεδου που θα εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Συμβούλιο.

Video Loading...

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Παπανδρέου: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την τοποθέτηση βηματοδότη

Η πρόταση είχε γίνει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να την αποδεχθεί. Στην επιτροπή συμμετέχουν εκτός από τον κ. Βενιζέλο, πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας και της Σλοβακίας και η πρώην Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε τη θέση και θα βρεθεί σύντομα στο Στρασβούργο για να μελετήσει μαζί με τους συναδέλφους του τα επόμενα βήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης εν μέσω πολέμου, ενεργειακής κρίσης και γεωπολιτικών αλλαγών.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ορίστηκε μέλος της επταμελούς ομάδας υψηλού επιπέδου (Council of Europe’s High-level Reflection Group) που θα εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθώντας τους καταστατικούς σκοπούς του και τις ευρωπαϊκές αξίες, μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον Οργανισμό, αλλά και την εκ μέρους της καταγγελία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η ομάδα υψηλού επιπέδου συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην ομάδα υψηλού επιπέδου μετέχουν εκτός από τον κ. Βενιζέλο, οι πρώην Πρωθυπουργοί της Γαλλίας Bernard Cazeneuve και της Σλοβακίας Iveta Radičová, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Federica Mogherini, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ine Marie Eriksen Søreide και ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδόρρας Josep Dallerès Codina.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο να αποδεχθεί τη σχετική πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετέχει στην Επιτροπή Υπουργών και είναι αρμόδιος για τα θέματα του Συμβουλίου του Ευρώπης και ο Πρέσβης - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος Πάνος Μπεγλίτης παρουσίασε την ελληνική πρόταση στη Γενική Γραμματέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ