Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καρφιά» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. «Η ακρίβεια που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία είναι ακρίβεια Μητσοτάκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τα ακριβότερα καύσιμα σε σχέση με το εισόδημα σε όλη την Ευρώπη και  είμαστε η μοναδική χώρα με χαμηλότερο μισθό από τα επίπεδα του 2010. Οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη και το ίδιο και το αρνητικό ρεκόρ στον πληθωρισμό μας».

Απαντώντας στο ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Πότε ξεκίνησε η Κομισιόν να μιλάει για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης; Από τον Οκτώβριο. Αν η χώρα μείωνε για ένα χρόνο στους κατώτατους συντελεστές τον ειδικό φόρο κατανάλωσης αυτό θα κόστιζε 1,5 δις. Η κυβέρνηση δίνει 1,5 δις για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

«Ο προϋπολογισμός θα μπορούσε να “σηκώσει” πρώτον, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, δεύτερον, ρύθμιση με διαγραφή ενός μέρους του πανδημικού χρέους για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τρίτον, αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ. Και τέταρτον, πλαφόν στο ρεύμα και αποσύνδεση από την τιμή του φυσικού αερίου. Το έχουν κάνει η Ισπανία και η Πορτογαλία και μπορούμε και εμείς», είπε ακόμα ο κ. Ηλιόπουλος σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ειδικά για τη μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα είπε: «Αν η χώρα μείωνε τον φόρο στους κατώτατους συντελεστές σε ενάμιση χρόνο θα κόστιζε 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για απόλυτα επιλέξιμη δαπάνη στην τρέχουσα κατάσταση. Το ίδιο ποσό έχει επιλέξει η κυβέρνηση να δίνει για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Και είναι προκλητικό να ακούμε για μειωμένα δημοσιονομικά περιθώρια όταν παίρνει επιδοτήσεις σαν αγρότης ο Κ. Μητσοτάκης...».

«Η κυβέρνηση φοβάται τον χειμώνα που έρχεται. Και καλά κάνει και φοβάται με την πολιτική που ακολουθεί», δήλωσε, εκτιμώντας ότι «ετοιμάζονται για εκλογές το Σεπτέμβρη», και επισημαίνοντας: «Εμείς είμαστε έτοιμοι και για τις εκλογές και για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA