Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες απειλές αλλά και προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε συνέδριο στο Βαν της ανατολικής Τουρκίας ανέφερε πως είχαν πιστέψει στα λόγια του κ. Μητσοτάκη αλλά στη συνέχεια ο ίδιο πήγε στις ΗΠΑ και κατηγορούσε την Τουρκία. Μάλιστα έβαλε στο «παιχνίδι» και τον πόλεμο στην Ουκρανία διερωτώμενος τι έχει κάνει η Ελλάδα για την Ουκρανία!

Διαβάστε ακόμη: Απίστευτο παραλήρημα από τον τουρκικό Τύπο: «9 νησιά, όπως η Λέσβος, η Χίος και η Ρόδος είναι υπό τουρκική κυριαρχία»

Η αναφορά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν σε πρώτο πρόσωπο λέγοντας «Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα τρώμε Μητσοτάκη. Oταν πριν από 100 χρόνια οι πρόγονοί σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο…».

Και συνέχισε: «Τα λόγια σου είναι γεμάτα ψέματα. Η Δύση δεν είναι αξιόπιστη. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια σε αυτούς...».

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, αυτό που πρέπει εκεί που πρέπει και φαίνεται πώς το κατάλαβαν» πρόσθεσε. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε εκ νέου στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα: «Ανοίγετε βάσεις και λέτε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας… Όλο ψέματα λέτε. Τι έχετε κάνει για την Ουκρανία».

Κλιμάκωση επιθέσεων από τον τουρκικό Τύπο

Το νέο παραλήρημα του Ερντογάν έρχεται σε μία ημέρα που ο τουρκικός Τύπος κλιμάκωσε τις επιθέσεις προς την Ελλάδα αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στα νησιά Ρόδο, Σάμο, Χίο, Λέσβο Λήμνο και Ικαρία.

Πατώντας πάνω στην ανάποδη ανάγνωση των συνθηκών των Παρισίων και της Λωζάνης την οποία κάνει η επίσημη τουρκική διπλωματία η «Γενί Σαφάκ» βλέπει ως απειλή τα 22 οπλισμένα νησιά και η «Μιλλιέτ» κάνει το επόμενο βήμα και γράφει ότι τα νησιά είναι δανεικά στην Ελλάδα από τη συνθήκη της Λωζάνης.

«Φτάνει να απειλήσει ότι κοιτάξτε να δείτε αν δεν μου δώσετε αυτά που θέλω και δεν μου τα δώσετε τώρα γιατί έχω εκλογές επιβίωσης λίγο καιρό αργότερα, δεν θα διστάσω να σας ανοίξω ένα μεγάλο μέτωπο εντός του ΝΑΤΟ, εντός της συμμαχίας με την Ελλάδα» σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρης Σέρμπος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA