Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αγωγή ύψους 214 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά της εταιρείας Novartis, ενώ αναμένεται να προχωρήσει και σε νέα κίνηση εναντίον της. Την ίδια στιγμή ο κ. Πλεύρης ξεκαθαρίζει πως «θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις».

Διαβάστε ακόμη: Novartis: Σε ειδικό δικαστήριο Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης, προτείνει ο εισαγγελέας

Οπως ανέφερε ο Θάνος Πλέυρης: «Σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών».

Ενώ συμπλήρωσε πως: «Το ελληνικό δημόσιο επιφυλάσσεται με νεότερη αγωγή να διεκδικήσει την οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί και είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της».

Ο υπουργός Υγείας, που ήταν μέλος και της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, συνεπώς γνωρίζει τα της υπόθεσης, έχει κινήσει ήδη εδώ και έναν μήνα τις διαδικασίες και έχουν γίνει δύο ακόμη σημαντικές κινήσεις πέρα από την κατάθεση της αγωγής, όπως είχε προαναγγήλλει.

Αφενός έχει ήδη συσταθεί από τον κ. Πλεύρη επιτροπή για να προβεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία, αφετέρου έχει υπογραφεί απόφαση για τον διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία από την εκεί εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε να ενδυναμώσει την θέση του Δημοσίου. Το ζήτημα εν προκειμένω είναι ότι η υπόθεση εκεί έχει «σφραγιστεί» μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την καταβολή αποζημίωσης. Κρίθηκε όμως, κατά τις ίδιες πληροφορίες πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα νόμιμα περιθώρια αναζήτησης στοιχείων για να στοιχειοθετηθεί επαρκώς η διεκδίκηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA