Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αποστολή sms και e-mail των υποψήφιων βουλευτών στους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν παραβιάζει την παράγραφο 3 του άρθρου 11 του νόμου 3471/2006 που αφορά την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την ιδιωτική ζωή στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφάνθηκαν ότι για τον περιορισμό της αναγκαίας για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος επικοινωνίας του υποψήφιου βουλευτή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τους εκλογείς της περιφέρειας του, απαιτείται ειδική ρύθμιση και ως τέτοια δεν μπορεί να θεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου 3471/2006. Σύμφωνα με την απόφαση, το εν λόγω άρθρο ρυθμίζει τις επικοινωνίες για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς και όχι την επικοινωνία του υποψήφιου βουλευτή κατά την προεκλογική περίοδο.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν προσφύγει οι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019, Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Κούβελας και Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν 3.000 ευρώ ο καθένας για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων καθώς η Αρχή είχε κρίνει ότι τα SMS και τα e-mail τους στάλθηκαν χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των παραληπτών, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η παράγραφος 3 του άρθρου 11 του νόμου 3471/2006.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA