ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/06/2022 17:07

Μητσοτάκης για αμβλώσεις στις ΗΠΑ: «Ενα μεγάλο βήμα προς τα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών»

Με μία ανάρτηση στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την αναχρονιστική απόφαση για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ κάνοντας λόγο για «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μητσοτάκης για αμβλώσεις στις ΗΠΑ: «Ενα μεγάλο βήμα προς τα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών»
Πηγή: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
Ανάγνωση:

Σε βόμβα στα θεμέλια της φιλελεύθερης Δημοκρατίας και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ εξελίσσεται το ζήτημα των αμβλώσεων, μετά την αναχρονιστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου (με πλειοψηφία 6-3) να αναιρέσει χθες το σκεπτικό προηγούμενης απόφασής του, της «Roe v. Wade» του 1973, με την οποία δινόταν στις γυναίκες το δικαίωμα να αποφασίζουν τη διακοπή της κύησης, μεταθέτοντας πλέον τη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τις αμβλώσεις σε πολιτειακό επίπεδο.

Τη συγκεκριμένη θλιβερή απόφαση στις ΗΠΑ σχολίασε με ανάρτησή του και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του γράφει: «Πραγματικά προβληματισμένος από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ