Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη χώρα μας. Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να επαναλαμβάνει το «Μητσοτάκης γιοκ» λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. 

«Είναι αδύνατον να έχω διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Έχει τελειώσει. Πρέπει να συμμαζευτούν» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στη Μαδρίτη και στην οποία η απειλή του τουρκικού βέτο για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία ρίχνει «βαριά» σκιά. 

Τη νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκλείοντας οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη επανέλαβε το «Μητσοτάκης γιοκ» σημειώνοντας ότι «δε θα δω τον Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν! Εκείνη η πόρτα έχει κλείσει... Πρέπει πρώτα να συμμαζευτούν», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα χτίστηκαν εννέα αμερικανικές βάσεις. «Εναντίον ποιου; Λένε εναντίον της Ρωσίας. Κολλήσανε με τους S-400», διευκρίνισε.  Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν για τα F-16. 

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την Ελλάδα ότι κατηγόρησε την Τουρκία στις ΗΠΑ για τα F-16, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί καταφύγιο των Γκιουλενιστών.  Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA