Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε όσα ειπώθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εμπλοκή της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ελλάδα δέχθηκε να διαθέσει πλοία έτσι ώστε να μεταφερθούν σιτηρά από την Ουκρανία στο εξωτερικό. 

Όπως σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, είναι σημαντικό κατ’ αρχήν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να συναντώνται και να ψάχνουν τρόπους να λυθούν οι κρίσεις που έχουν προκύψει από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ υπογράμμισε πως, αντίθετα με όσα λένε Πούτιν και Κίνα, δεν φταίει το ΝΑΤΟ και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει για την επισιτιστική κρίση αλλά ο πόλεμος. Για τις επιχειρήσεις που σχεδιάζονται για να απαλυνθούν οι συνέπειες από την επισιτιστική κρίση είπε ότι πολλοί σύμμαχοι εμπλέκονται και αναφέρθηκε στην Τουρκία που κάνει διαπραγματεύσεις και στην Ελλάδα που συμφώνησε, όπως είπε, να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου υπογράμμισε την ετοιμότητα τόσο του ελληνικού στόλου όσο και των ελληνικών λιμένων να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών στις διεθνείς αγορές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA