Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς και άλλα τέσσερα άτομα θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά της πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η άσκηση της έφεσης από την Εισαγγελία αφορά, εκτός από την πρώην περιφερειάρχη, δύο ακόμα πρόσωπα από το Δασαρχείο και άλλα δύο από την Πολεοδομία, που θα βρεθούν ξανά στο εδώλιο, όταν η υπόθεση αυτή εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου είχαν αθωώσει συνολικά 13 πρόσωπα ενώ είχαν κρίνει ενόχους 8 κατηγορούμενους για πλημμελήματα, επιβάλλοντάς τους ποινές με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ο δικηγόρος της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς, μετά την άσκηση έφεσης, ανέφερε: «Η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησής της, καθώς είχε παρέλθει το 10ήμερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης είναι παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κυρία Δούρου πολιτικά όμηρος ενόψει των εκλογών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA