ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/07/2022 15:46

Ρένα Δούρου: Στο εδώλιο ξανά μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Ο δικηγόρος της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς, ανέφερε: «Η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησής της, καθώς είχε παρέλθει το 10ήμερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης είναι παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κυρία Δούρου πολιτικά όμηρος ενόψει των εκλογών»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρένα Δούρου: Στο εδώλιο ξανά μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς και άλλα τέσσερα άτομα θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά της πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η άσκηση της έφεσης από την Εισαγγελία αφορά, εκτός από την πρώην περιφερειάρχη, δύο ακόμα πρόσωπα από το Δασαρχείο και άλλα δύο από την Πολεοδομία, που θα βρεθούν ξανά στο εδώλιο, όταν η υπόθεση αυτή εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου είχαν αθωώσει συνολικά 13 πρόσωπα ενώ είχαν κρίνει ενόχους 8 κατηγορούμενους για πλημμελήματα, επιβάλλοντάς τους ποινές με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ο δικηγόρος της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς, μετά την άσκηση έφεσης, ανέφερε: «Η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησής της, καθώς είχε παρέλθει το 10ήμερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης είναι παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κυρία Δούρου πολιτικά όμηρος ενόψει των εκλογών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΑΝΔΡΑ ΔΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ