Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το διάβημα στη Σερβία, το υπουργείο Εξωτερικών ζητά να μάθει λεπτομέρειες από την Ουκρανία για το φορτίο του μοιραίου Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για τη φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου.

Νωρίτερα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι είχε πραγματοποιήσει διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από τη σερβική για τη φύση του φορτίου του Antonov.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Σερβίας και υπουργός Aμυνας της χώρας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς έχει επιβεβαιώσει πως τα πυρομαχικά που μετέφερε το μοιραίο αεροσκάφος είχαν προορισμό το Μπαγκλαντές. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο μήνυμά του «Το αεροσκάφος ΑΝ-12, ιδιοκτησίας ουκρανικής εταιρείας, που συνετρίβη στην Ελλάδα, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Νις και μετέφερε φορτίο της σερβικής στρατιωτικής βιομηχανίας προς τον τελικό αγοραστή του, το Υπουργείο Αμυνας του Μπαγκλαντές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA