ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/07/2022 18:28

Κωστής Χατζηδάκης: 100.000 παιδιά σε κατασκηνώσεις με πόρους του υπουργείου Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο Facebook, ενημέρωσε για την επίσκεψή του στην παιδική κατασκήνωση «Ο παράδεισος του Παιδιού» και τη δράση του υπουργείου σε ό,τι αφορά τις παιδικές κατασκηνώσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κωστής Χατζηδάκης: 100.000 παιδιά σε κατασκηνώσεις με πόρους του υπουργείου Εργασίας
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/7) στις Αφίδνες για να υποδεχτεί τα παιδιά του Ιδρύματος «Ο Καλός Ποιμήν» του Πειραιά, στην παιδική κατασκήνωση «Ο παράδεισος του Παιδιού». Ο υπουργός Εργασίας αργότερα με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενημέρωσε για την επίσκεψή του και τη δράση του υπουργείου σε ό,τι αφορά τις παιδικές κατασκηνώσεις.

«Με μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά του Ιδρύματος «Ο Καλός Ποιμήν» του Πειραιά, παιδιά δηλαδή που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι σε επαφή με την οικογένειά τους, βρέθηκαν σήμερα στην παιδική κατασκήνωση «Ο παράδεισος του Παιδιού», στις Αφίδνες. Ήμουν εκεί στην υποδοχή τους, διότι τα έξοδα καλύπτει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Και μίλησα τόσο με αυτά τα παιδιά όσο βέβαια και με άλλα παιδιά που ήταν στην ίδια κατασκήνωση.

Πρέπει να σας πω ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καλύπτει τα έξοδα για 70.000 παιδιά ετησίως. Ο ΕΦΚΑ από την πλευρά του καλύπτει έξοδα για 30.000 παιδιά. Συνολικά δηλαδή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δίνει τη δυνατότητα μέσω των πόρων που διαχειρίζεται σε 100.000 παιδιά να περάσουν ένα δεκαπενθήμερο ξεγνοιασιάς και ομαδικότητας σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του κράτους που καμιά φορά θεωρείται δευτερεύον. Δεν είναι όμως καθόλου δευτερεύον. Ο,τιδήποτε αφορά στα παιδιά μας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει η πολιτική του κράτους για παιδιά όπως εκείνα του «Καλού Ποιμένα» στον Πειραιά, διότι τους δίνει στήριξη, χαμόγελο και προοπτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ