Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Θάνος Πλεύρης ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έσπασε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ κι έδωσε το «παρών» στο Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς να φορά μάσκα ως όφειλε, απάντησε με δηκτικό τρόπο στις δηλώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου, που τον χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τσαρλατάνο και ακροδεξιό τρολ.

Είπε ο υπουργός Υγείας, ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό έχουν γραφτεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι απόλυτα κατανοητές κι από ανθρώπους που δεν έχουν και... ακαδημαϊκές γνώσεις.

Τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τις έχουμε κάνει απλές για να τις κατανοεί όποιος γνωρίζει ανάγνωση. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες νοηματικές διαδρομές για να τις διαβάσει κάποιος. Μπείτε και δείτε τώρα στον ΕΟΔΥ τις οδηγίες 30/5/2022. Δεν έχουμε καμία σύνδεση με κανένα τεστ. Με το που νοσήσεις μπαίνεις καραντίνα πέντε μέρες με τη μέρα που νοσείς να μην μετράει. Αυτή η καραντίνα δεν σπάει από αρνητικό τεστ, είναι υποχρεωτική. Και τις επόμενες 5 μέρες θες υποχρεωτικά μάσκα υψηλής προστασίας.  Αν δεν σ' αρέσουν, δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε. Οι οδηγίες δεν τηρήθηκαν από τον κ. Τσίπρα. Η αιτιολογία ότι υπήρχε αρνητικό τεστ ή όχι, ας μας πουν με τις οδηγίες που έχουμε πού αναφέρουν ότι αν υπάρχει αρνητικό τεστ ότι σπας την καραντίνα ή δεν φοράς μάσκα, εντός των χρονικών ορίων που ορίζουν οι οδηγίες» είπε χαρακτηριστικά ο Πλεύρης.