Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φράση που αποδίδεται στον Ουμπέρτο Έκο πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις διαψεύδεται πλέον κάθε χρόνο. Όχι πως περίμενε βέβαια κανείς να σκάσει τέτοια κρίση μεγατόνων στην πολιτική ζωή. Στον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα δεν πίστευαν το μέγεθος των αποκαλύψεων και μάλιστα αιφνιδιάστηκαν αρχικά από την παραίτηση Δημητριάδη την Παρασκευή. Πηγή μου μέσα στην Κουμουνδούρου μου εξηγούσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πλέον να γεννιέται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια σύμπλευση της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στην Νέα Δημοκρατία. Δεν ξέρω πόσο πιθανή είναι μια τέτοια εξέλιξη, ειδικά όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπει τη δική του ευκαιρία να αντιπαρατεθεί προσωπικά με τον πρωθυπουργό. Πάντως στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου έγινε συζήτηση και κατέληξαν στο ότι οι εκλογές δεν θεωρούνται το πιθανότερο σενάριο, αντίθετα όμως θεωρούν πως ένα σύρσιμο της υπόθεσης στην Εξεταστική της βουλής θα δημιουργούσε σοβαρές ρωγμές στο θεσμικό προφίλ της κυβέρνησης. 

Ποιοι κάνουν δημοσκοπήσεις μέσα στον Αύγουστο; 

Χθες διακινήθηκε η πληροφορία πως η κυβέρνηση ήδη μέτρησε δημοσκοπικά το αποτύπωμα της υπόθεσης των παραιτήσεων Δημητριάδη και Κοντολέωντος - άνθρωπος της αγοράς που κάνει αυτή τη δουλειά τα τελευταία 30 χρόνια μου εξηγούσε αργά χθες βράδυ πως μέσα σε Σαββατοκύριακο του Αυγούστου κανείς δεν μπορεί να βγάλει αξιόπιστα αποτελέσματα, κυρίως διότι σε επίπεδο κοινωνίας δεν υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την πολιτική. Από τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσουν μετρήσεις με τον κόσμο που θα έχει επιστρέψει από τις παραλίες και τη θερινή ανάπαυλα. 

Τα unfair που εκνεύρισαν τον Ανδρουλάκη 

Μαθαίνω ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κι αισθάνεται βαθιά ικανοποίηση για το πολιτικό αποτέλεσμα που έχει προκαλέσει η κίνησή του να αναδείξει την προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου. Την ίδια στιγμή πάντως είναι έξαλλος με την προσπάθεια που γίνεται από περιθωριακές ομάδες του διαδικτύου να λερωθεί η ιδιωτική του ζωή με δήθεν αποκαλύψεις. Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε τόσο στη δική του δήλωση, όσο και σε αυτή του Αλέξη Τσίπρα.  

Η επανενεργοποίηση Γαβριήλ Σακελλαρίδη 

Δεν πέρασε απαρατήρητο σε αυτούς που προσέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το γεγονός πως με αλεπάλληλες αναρτήσεις του στα social media ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολίασε εκτενώς τα όσα συμβαίνουν απευθύνοντας συγχαρητήρια στους δημοσιογράφους που έγραψαν για την υπόθεση των υποκλοπών. Το γράφω γιατί μέχρι σήμερα δεν παρενέβαινε συχνά σε ζητήματα επικαιρότητας. Είναι αυτό πρόκριμα ενεργοποίησής του στα κοινά; Ας μην το αποκλείουμε. Θα επανέλθω με ρεπορτάζ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA