ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/08/2022 15:06

ΑΔΑΕ για υποκλοπή στον Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα»

O έλεγχος για την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη διερεύνηση της υποθέσεως, αναφέρει ανακοίνωσή της ΑΔΑΕ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΑΔΑΕ για υποκλοπή στον Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα»
Πηγή: eurokinissi, shutterstock
Ανάγνωση:

Η ΑΔΑΕ έχει ανοίξει ήδη τον «φάκελο Ανδρουλάκης» και όπως τονίζει σε σχετική ενημέρωση, έχει στα χέρια της τα πρώτα ευρήματα της έρευνας που διεξάγει, ύστερα από την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator αλλά και της νόμιμης επισύνδεσης που πραγματοποιήθηκε από την ΕΥΠ κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά στην καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για την διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος.

Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΔΑΕ ΕΥΠ PREDATOR ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ