Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον Αύγουστο στο Αιγαίο υπάρχουν ειδήσεις. Οι τουριστικές επιδόσεις των νησιών μας σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ καθώς σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο είχαμε αύξηση 17% στις αφίξεις την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου σε σχέση με το 2019. Αναμφίβολα καλές ειδήσεις μιας και αυτό σημαίνει αύξηση των εσόδων για τη χώρα μας από το τουριστικό της προϊόν. 

Διαβάστε ακόμη: Αυστηροποίηση άρσης απορρήτου για ειδικές κατηγορίες πολιτών – Οι 8 αλλαγές στην ΕΥΠ

Η Τήνος, η οποία σήμερα έχει την τιμητική της, είναι ένα από αυτά τα νησιά. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα καράβια με προορισμό την Τήνο γέμιζαν κυρίως με προσκυνητές, ανθρώπους που έφταναν στο νησί με κύριο σκοπό το ιερό προσκύνημα της Παναγίας. Πολλοί, μάλιστα, επέλεγαν να μην διαμείνουν καν και επέστρεφαν αυθημερόν. Οχι όμως πια. 

Εκτός από hot προορισμός της νεολαίας είναι το νησί που Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξαν για τις διακοπές τους. Για να είμαστε σωστοί για…λίγο δεν συναντήθηκαν σε κάποια από τις παραδοσιακές κάτασπρες σκαλωσιές, ή στα πανέμορφα δαιδαλώδη σοκάκια του νησιού. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόσωπο των ημερών, βρέθηκε στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές και επέστρεψε το Σάββατο στην Αθήνα προκειμένου να αναχωρήσει για τον Καναδά. 

Εκτός από τις βουτιές που έκανε μαζί με τον γιο του, δεν παρέλειψε να συναντηθεί με τα τοπικά στελέχη και τους φίλους του Κινήματος ενώ όπως μας μεταφέρουν από το νησί έφαγε σε γραφικές ψαροταβέρνες της Χώρας, σε μία μάλιστα από αυτές βλέποντας και τον αγώνα Παναθηναϊκός-Σλάβια Πράγας, ως παραδοσιακός “πράσινος” φίλαθλος. 

Από σήμερα στο νησί είναι ο Πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφκσι, για να παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η Τήνος αποτελεί αγαπημένο προορισμό του Πρωθυπουργικού ζεύγους και σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει για λίγο στο νησί, καθώς διατηρεί καλές φιλικές σχέσεις με τους κατοίκους και τακτικούς επισκέπτες του νησιού. 

Και βέβαια η Τήνος έχει τα ορεινά της μέρη, έχει τα μυστικά μονοπάτια της, τα οποία ο κ. Μητσοτάκης αρέσκεται στο να τα επισκέπτεται και να… σκέπτεται. 

Το ζητούμενο λοιπόν είναι εάν το Αιγαίο και συγκεκριμένα η Τήνος έχει και άλλες ειδήσεις να μας δώσει, καθώς εκτός από ότι ακολουθεί  μια δυνατή εβδομάδα στη Βουλή, οι φήμες για πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού προκειμένου να αλλάξει το τοπίο, δίνουν και παίρνουν εδώ και δύο ημέρες στα δημοσιογραφικά στέκια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA