ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/08/2022 14:30

Προκόπης Παυλόπουλος κατά Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η πολιτική ευθύνη ανήκει σε όσους ασκούν την εξουσία»

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ομιλία του έκανε αναφορά στο θέμα των παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών λέγοντας πως είναι ξεκάθαρη ευθύνη αυτών που ασκούν την εξουσία, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Προκόπης Παυλόπουλος κατά Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η πολιτική ευθύνη ανήκει σε όσους ασκούν την εξουσία»
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Ηχηρή παρέμβαση στο θέμα των υποκλοπών πραγματοποίησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που ουσιαστικά «έριξε» τις ευθύνες στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. «Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις παραβιάσεις του άρθρου 19 του Συντάγματος και του δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών εις βάρος πολιτών.

Διαβάστε ακόμη: ΕΥΠ: Παρακολουθούσε 8 πολιτικούς; - Η σχέση με την περίπτωση Ανδρουλάκη

Μιλώντας κατά την Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά την εγκληματική επιδρομή της 16ης Αυγούστου 1943, στο Κομμένο της Άρτας, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων κάνοντας αναφορά στη διαχρονική αξία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και στο «στοιχειώδες χρέος μας να την υπερασπιζόμαστε, όλοι ανεξαιρέτως, εμπράκτως και αδιαλείπτως». «Βιώνοντας, λοιπόν, σήμερα στον Τόπο μας τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της παραβίασης ορισμένων από τα ως άνω Δικαιώματα, κατ’ εξοχήν δε της παραβίασης του κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών εις βάρος πολιτών αλλ’ ακόμη και θεσμικών παραγόντων της πολιτικής και πολιτειακής μας ζωής, αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω και τα εξής: Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους. Με απλές λέξεις οι πολιτικοί 'ταγοί' για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν’ αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν’ αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου "πολιτικού κόστους", ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των Θεσμών της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ