Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κατάρ και την συνάντηση που είχε με τον Εμίρη με έμφαση να δίνεται στον τομέα της συνεργασίας στην ενέργεια, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση των προβλημάτων και δεν πρόκειται να αποκρύψει ή να εξωραΐσει την κατάσταση.

Όλη η Ευρώπη μπαίνει σε εξελίξεις που θα έχουν δυσκολίες για τα νοικοκυριά. Αναφέρθηκε στα ρεκόρ στην τιμή του φυσικού αερίου και επανέλαβε την ανάγκη ευρωπαϊκών λύσεων που ζητεί ο πρωθυπουργός. Για τα μέτρα που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι δεν θα αντιμετωπιστεί μοιρολατρικά η κατάσταση και έκανε αναφορά στο ποσό της επιδότησης 1,9 δισ. για τους λογαριασμούς ρεύματος που θα διατεθεί για τον Σεπτέμβριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η στήριξη της κυβέρνησης στους πολίτες προκύπτει από το αποτέλεσμα της πολιτικής μας, σημείωσε και έκανε αναφορά στην έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και την υπέρβαση στα έσοδα που ήταν μεγαλύτερη από όσο είχε υπολογιστεί. Χαρακτήρισε μείζονος σημασίας το γεγονός ότι κρατήθηκε όρθια η κοινωνία και άντεξε η οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει τις επιπτώσεις, τόνισε αλλά θα συνεχίσουμε να τις περιορίζουμε όσο είναι δυνατόν.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στη μείωση της ανεργίας στο 12,1% τον Ιούνιο. Για το μεταναστευτικό, μίλησε για απόπειρα εργαλειοποίησης από την Τουρκία αλλά και την αντιπολίτευση. «Η Ελλάδα κατά πάγια τακτική της χειρίζεται το ζήτημα με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σέβεται τον άνθρωπο αλλά δεν είναι πολιτικά αφελής. Παρά την ολοφάνερη προσπάθεια των τουρκικών αρχών να χρησιμοποιήσουν δυστυχισμένους ανθρώπους και την προσπάθεια των ελληνικών αν διαφυλάξουν τα σύνορα, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μίλησε για ανοίκεια στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον κατηγόρησε ότι συμβάλλει στην προσπάθεια συκοφάντησης της χώρας μας. «Αντλούν επιχειρήματα από τους ξένους μηχανισμούς προπαγάνδας», είπε ακόμα.

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι είναι αποδεδειγμένο ότι τραγική απώλεια ανθρώπινης ζωής δεν υπήρξε σε ελληνικό έδαφος. «Είναι απαράδεκτο να προβάλλονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αβάσιμοι ισχυρισμοί. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κουνούν το δάχτυλο και να προσπαθούν να υπονομεύσουν το έργο των ελληνικών αρχών».

Τι είπε για την εξεταστική 

Τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης για την εξεταστική είναι ξεκάθαρη: «όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός θέλουμε την πλήρη διερεύνηση και για την επισύνδεση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και την διερεύνηση ύπαρξης και άλλων λογισμικών εντός της επικράτειας. Η κυβέρνηση επιθυμεί να διερευνηθούν όλα σε βάθος χρόνου και λέμε «ναι» αλλά δεν νοείται αξιολόγηση του συγκεκριμένου μεμονωμένου περιστατικού χωρίς να γίνεται έρευνα των συστημικών και διαχρονικών παθογενειών. Όχι για να μπούμε σε λογική συμψηφισμών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί θεσμικά και όχι με γνώμονα το κομματικό συμφέρον».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA