Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε δήλωσή του.

«Όσο και να προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν: και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το παρακράτος του, όπως δεν μπόρεσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις, που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων»», σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Η σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Όταν η Κομισιόν στις 29 Ιουλίου ζήτησε με επιστολή της εξηγήσεις για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, η κυβέρνηση, στις 2 Αυγούστου, απάντησε ζητώντας να μην ασχοληθούν, επικαλούμενη «λόγους εθνικής ασφάλειας» και απαξίωσε τις αποκαλύψεις των Μέσων. Τότε που υποτίθεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Τρεις μέρες μετά αναγκάστηκαν να παραιτηθούν οι Δημητριάδης και Κοντολέων, μπας και γλιτώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που πιάστηκε “με τους κοριούς στην πλάτη”. Κάθε μέρα που περνάει οι κινήσεις Μητσοτάκη θα αποκαλύπτουν ακόμα πιο βαθιά την ενοχή του. Όσο και να προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν: και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το παρακράτος του, όπως δεν μπόρεσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις, που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων».

Politico: Τι απάντησε η Αθήνα στην Κομισιόν για τις υποκλοπές 

Το Politico σήμερα δημοσίευσε την απαντητική επιστολή της Αθήνας προς την Κομισιόν στις 2 Αυγούστου 2022 για την υπόθεση των υποκλοπών. Την επιστολή υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και, σύμφωνα με το Politico, αναφέρεται: «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με απόλυτη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφύγουμε να υιοθετούμε αυτολεξεί συγκεκριμένα δημοσιεύματα που προέρχονται από πολιτικά μέσα ενημέρωσης που δεν διακρίνονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους».

Και σε ένα δεύτερο απόσπασμα της εν λόγω επιστολής, αναφέρεται: «Πιστεύω ειλικρινά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό και αποτελεσματικό, από ό,τι η αμμελητί εκκίνηση διαδικασίας γραπτής αλληλογραφίας, βασισμένης σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης που εν πολλοίς μένει να αποδειχθεί αν είναι τεκμηριωμένα».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στην «απάντηση επαναλαμβάνεται ότι οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής, σε πνεύμα συνεργασίας και εργάζονται μαζί ως ομάδα για την κοινή μας υπόθεση για την προστασία του κράτους δικαίου».  Αλλά το δημοσίευμα ερμηνεύει ότι «το μήνυμα της Αθήνας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: σταματήστε να ανακατεύεστε».

«Πιστεύω πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες» αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA