ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/08/2022 19:42

Γιάνης Βαρουφάκης: Λάθος η πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ηλεκτρική ενέργεια

«Να τελειώνουμε με την φαντασίωση ότι κάποιο αγοραίο μοντέλο για την ενέργεια θα λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης ως απάντηση στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την πρότασή της σχετικά με την ενέργεια

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιάνης Βαρουφάκης: Λάθος η πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ηλεκτρική ενέργεια
Γιάνης Βαρουφάκης: Λάθος η πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ηλεκτρική ενέργεια
Ανάγνωση:

Απάντηση στις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με το μοντέλο ηλεκτρικής ενέργειας. Τη σημερινή δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για ένα νέο λειτουργικό μοντέλο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σχολίασε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε ακόμη: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Ρεύμα: Ετοιμάζουμε διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

«’Χρειαζόμαστε ένα νέο λειτουργικό μοντέλο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας‘, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Λάθος! Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να τελειώνουμε με τη φαντασίωση ότι κάποιο αγοραίο μοντέλο για την ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας», επισημαίνει στο σχόλιό του ο Γ. Βαρουφάκης.

Τι δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

«Οι αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκθέτουν τώρα, για διαφορετικούς λόγους, τα προβλήματα του τρέχοντος σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αναπτύχθηκε κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες και εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Γι’ αυτό εργαζόμαστε τώρα για μια επείγουσα παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πρόσθεσε ότι η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα, το επόμενο είναι η αναζήτηση νέων αξιόπιστων εταίρων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ