Μενού
varoufakis
Γιάνης Βαρουφάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Απάντηση στις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με το μοντέλο ηλεκτρικής ενέργειας. Τη σημερινή δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για ένα νέο λειτουργικό μοντέλο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σχολίασε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε ακόμη: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Ρεύμα: Ετοιμάζουμε διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

«’Χρειαζόμαστε ένα νέο λειτουργικό μοντέλο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας‘, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Λάθος! Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να τελειώνουμε με τη φαντασίωση ότι κάποιο αγοραίο μοντέλο για την ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας», επισημαίνει στο σχόλιό του ο Γ. Βαρουφάκης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τι δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

«Οι αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκθέτουν τώρα, για διαφορετικούς λόγους, τα προβλήματα του τρέχοντος σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αναπτύχθηκε κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες και εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Γι’ αυτό εργαζόμαστε τώρα για μια επείγουσα παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πρόσθεσε ότι η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα, το επόμενο είναι η αναζήτηση νέων αξιόπιστων εταίρων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA