Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατά την προσφιλή του τακτική ο εθνικιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβγαλε για μία ακόμα φορά όλο του το μίσος για την Ελλάδα και με τον νέο του παραληρηματικό λόγο, απευθύνθηκε στους Ελληνες υπενθυμίζοντάς τους τον διωγμό και τις κτηνωδίες της Σμύρνης, ενώ για άλλη μια φορά απείλησε την εθνική μας κυριαρχία, απειλώντας με εισβολή στα νησιά του Αιγαίου.

Μιλώντας στο περιθώριο τεχνολογικής εκδήλωσης στην Σαμσούντα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε χυδαίες απειλές κατά της Ελλάδας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων και την Μικρασιατική Καταστροφή.

«Ω Ελληνες, κοιτάξτε την Ιστορία, γύρνα πίσω στην Ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Εχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα» και συνέχισε λέγοντας «Ελληνες μην ξεχνάτε τη Σμύρνη». Οπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «τα "κατεχόμενα νησιά" της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Οταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Οταν λένε "τρελοί Τούρκοι", ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη», είχε πει νωρίτερα προλογίζοντας την αήθη επίθεσή του σε βάρος της χώρας μας, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια που τον αποθέωναν οι εκστασιασμένοι ομοεθνείς του κι εκείνος συνέχισε να τους δίνει κι άλλους λόγους για να αλαλάζουν. 

«Oποιος κοιτάζει αυτή τη νεολαία και βλέπει άλλα πράγματα, όχι το λαμπρό μέλλον της χώρας και του έθνους του, πρέπει να γυρίσει πίσω και να αμφισβητήσει το μυαλό και την καρδιά του. Πριν από έναν αιώνα, αυτή η νεολαία γονάτισε τον εχθρό στο Τσανάκκαλε. Πριν από έναν αιώνα, αυτή η νεολαία έφερε τον Εθνικό Αγώνα στη νίκη και έριξε τον εχθρό στη θάλασσα. Σε όλη την Ιστορία της Δημοκρατίας, αυτή η νεολαία στάθηκε πάντα στο πλευρό της και δόξασε τη χώρα του. Η νεολαία ήταν μαζί μας σε κάθε αγώνα που δίνουμε εδώ και 20 χρόνια και ήταν η μεγαλύτερη πηγή δύναμης και ηθικού. Ακόμη και το έπος που αυτή η νεολαία έγραψε στη νύχτα της 15ης Ιουλίου είναι ένας θρύλος από μόνος του, μια ιστορία επιτυχίας. Τώρα βλέπω αυτή τη νεολαία εδώ στο TEKNOFEST BLACK SEA» κατέληξε. 

Η ρητορική μίσους του Τούρκου προέδρου αποτελεί συνέχεια των χθεσινών του τοποθετήσεων, όπου στις καθιερωμένες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι δυνατό με την Τουρκία, αλλά αδύναμο χωρίς αυτήν». Και συνέχισε: «Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία, δεν μπορούν να βλάψουν και να αποδυναμώσουν τις σχέσεις της χώρας μας με το ΝΑΤΟ».