Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας είναι το βασικό θέμα στην έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων θα συζητηθεί η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου και την επικαιροποίηση των δράσεων που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και η επάρκεια αγαθών αλλά και οι σχεδιασμοί που έχει κάνει η Ελλάδα, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Γεραπετρίτης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας με αυτό τον εκλογικό νόμο

«Oπως η πανδημία έτσι και η ενεργειακή κρίση είναι εξωγενής, εισάγεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην πατρίδα μας και γι αυτό η αντιμετώπισή της απαιτεί κοινές ευρωπαϊκές λύσεις. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει από μόνη της όλο το κόστος των κρίσεων. η εφιαλτική εκτίναξη των τιμών φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο που το βιώνουμε όλοι. Η ανησυχία εντείνεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας των ροών του ρωσικού φυσικού αερίου», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου. Ενώ είπα ακόμη πως ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τα μέτρα στήριξης «εξαντλώντας αλλά όχι παραβιάζοντας τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA