Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουν τελειωμό οι απειλές και οι προκλήσεις των Τούρκων προς την ελληνική πλευρά, η οποία τις αποκρούει με νηφαλιότητα, ωστόσο, δεν μένει και με σταυρωμένα χέρια. Με δόγμα το «καμία πρόκληση αναπάντητη και άμεση ενημέρωση όλων των συμμάχων» η ελληνική πλευρά δια του υπουργείου Εξωτερικών ενημερώνει τους εταίρους σε Συμμαχίες και διεθνή φόρα, την ώρα που οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις ρητορικές προκλήσεις, αναζητώντας παράλληλα ένταση επί του πεδίου.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως στον απόηχο των πρωτοφανών δηλώσεων εκπορευομένων από Τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, πέρα από την άμεση ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ΥΕ/ΑΕ Μπορέλ και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, αποστέλλει άμεσα σχετικές επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Στις εν λόγω επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον Τσέχο ομόλογό του Γιαν Λιπάφσκι για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «καθόλου επιβοηθητικές» τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.