ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/09/2022 17:02

Μιχάλης Κατρίνης: Οι ένοχοι μόνο καταστρέφουν στοιχεία και εμποδίζουν την κλήση μαρτύρων

«Μετά το μονοκομματικό προεδρείο, σήμερα ήρθε να προστεθεί στην εξίσωση ο αποκλεισμός των μαρτύρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Ουσιωδών μαρτύρων που μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση», τόνισε στην Ολομέλεια ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μιχάλης Κατρίνης: Οι ένοχοι μόνο καταστρέφουν στοιχεία και εμποδίζουν την κλήση μαρτύρων
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

«Η εξεταστική επιτροπή ευτελίζει τον ρόλο και την αποστολή της από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της με ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ αλλά και ειδικότερα την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά το μονοκομματικό προεδρείο, σήμερα ήρθε να προστεθεί στην εξίσωση ο αποκλεισμός των μαρτύρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Ουσιωδών μαρτύρων που μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση. Δεν ευτελίζεται μόνο η εξεταστική επιτροπή. Ευτελίζεται η Βουλή, ευτελίζεται η ίδια η Δημοκρατία. Η συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι λημέρι για να κρύβονται πίσω από αυτήν οι ένοχοι ενός άθλιου παρακράτους. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η συγκάλυψη, η συσκότιση, να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Μάλιστα, ο Μιχάλης Κατρίνης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν καλούνται στην Επιτροπή:

  1. Ο κ. Μητσοτάκης που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα της ΕΥΠ.
  2. Ο κ. Δημητριάδης που παραιτήθηκε λόγω της υπόθεσης.
  3. Οι Υπουργοί κ.κ. Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης
  4. Συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, συνδεδεμένοι με το Μαξίμου, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με εταιρείες προμήθειας συστημάτων παρακολούθησης και παράνομων λογισμικών.
  5. Ο δημοσιογράφος κ. Κουκάκης που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι.

O Μιχάλης Κατρίνης τόνισε επίσης ότι «αν ισχύει το γεγονός ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησης αλλά και το υλικό παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, τότε είναι ξεκάθαρο ότι η πιο ευαίσθητη υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια της χώρας μετατράπηκε σε παρακρατικό μηχανισμό στα χέρια αυτών που παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Οι ένοχοι καταστρέφουν μόνο και εξαφανίζουν στοιχεία. Οι ένοχοι μόνο εμποδίζουν την κλήση μαρτύρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΠ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ