Μενού
  • Α-
  • Α+

Μονάδες της Ελληνικής Ακτοφυλακής εξαπέλυσαν προειδοποιητικά πυρά στο πλοίο «Anatolian» με σημαία Κομορών, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Τενέδου, υποστηρίζουν οι Τούρκοι. Αφού τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής πήγαν στην περιοχή, τα ελληνικά σκάφη εγκατέλειψαν γρήγορα το σημείο, αναφέρουν.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ερντογάν από ΔΕΘ: Τα νταηλίκια με την Ελλάδα γιοκ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος: «Σήμερα στις 13:27, η Υπηρεσία Κυκλοφορίας Πλοίων του Τσανάκκαλε (VTS) εκτόξευσε πυρ παρενόχλησης κατά του πλοίου Ro-Ro «Anatolian» με σημαία Κομορών, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Bozcaada (Τένεδος) , από 2 στοιχεία του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Κατόπιν ειδοποίησης, στο σημείο στάλθηκαν 2 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής. Αναφέρθηκε ότι τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής εγκατέλειψαν γρήγορα την περιοχή κατά την άφιξη των τουρκικών σκαφών.

Κατά τις ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωής μεταξύ των 18 ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο (6 Αιγύπτιοι, 4 Σομαλοί, 5 Αζέροι και 3 Τούρκοι πολίτες) και ότι δεν υπήρξαν τραυματίες μετά «τα ενοχλητικά πυρά που ανοίχθηκαν κατά παράβαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου».

Επί του παρόντος, το σκάφος συνοδεύεται από 2 σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και έχει ξεκινήσει έρευνα σύμφωνα με την εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας στο Τσανάκκαλε.

Τι αναφέρει η Γενί Σαφάκ

Η Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο. Το πλοίο «Anatolian» της Ελληνικής Ακτοφυλακής επιτέθηκε στο πλοίο Ro-Ro. Στη δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα, το περιστατικό καταγγέλθηκε από το Canakkale VTS (Ship Traffic Services) στο Ro-Ro πλοίο «Anatolian» με σημαία Κομόρες, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά. της επαρχίας Τσανάκκαλε Bozcaada, από 2 μέλη της ελληνικής ακτοφυλακής. 2 σκάφη της ακτοφυλακής εστάλησαν αμέσως στο σημείο και τα ελληνικά σκάφη εγκατέλειψαν γρήγορα την περιοχή αφού τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής κατεδίωξαν τα ελληνικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA