Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέος γύρος αντιπαράθεσης άνοιξε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ για το υβριστικό σύνθημα κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ακούστηκε και παίχτηκε στα μάτριξ του φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σπούτνικ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τα υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, είπε χαρακτηριστικά πως «με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει ρήγμα τεκτονικό».

«Οσα θλιβερά ακούστηκαν» στο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι μία ακόμα συνέπεια της ηθικής και αισθητικής εξαχρείωσης του αντιπολιτευτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας παράλληλα πως θα ήταν αδιανόητο να ακουστεί κάτι αντίστοιχο σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, όπως και ακόμη πιο αδιανόητο ήταν να μην πάρει ένας το μικρόφωνο (σ.σ.: στο «Σπούτνικ») και να αποδοκιμάσει. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μας χωρίζει όχι απλώς χάσμα, αλλά ρήγμα τεκτονικό, με την αισθητική που επικρατεί στους χώρους του. «Αισθητική και ηθική άλλωστε συμπίπτουν», συμπλήρωσε.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ λίγο αργότερα, τοποθετήθηκε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τις τελευταίες ώρες, η επίσημη ΝΔ, βουλευτές, υπουργοί και όλα τα ακροδεξιά τρολ, έχουν βαλθεί να τερματίσουν το γραφικόμετρο. Αφορμή, ένα στιγμιότυπο από την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (Τσολιάς) στο φεστιβάλ μας. Κανονικά δεν θα υπήρχε λόγος να απαντήσουμε σε όσα εξωφρενικά υποστηρίζουν, αλλά υπάρχουν όρια και στη ΝΔ τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Πλέον δεν κάνουν ούτε τον κόπο να κρύψουν πως απεχθάνονται τη σάτιρα, την ελευθερία λόγου, όπως και κάθε είδους ελευθερία. Ο ακροδεξιός και αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό.

Ίσως ο πανικόβλητος κ. Μητσοτάκης, μετά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, να φτιάξει και μια αστυνομία λόγου, για να ελέγξει με τη βία και τη σάτιρα και να υπαγορεύει στους δημιουργούς για το περιεχόμενο των παραστάσεων. Αστεία και επικίνδυνα πράγματα. Δημοκρατία και λογοκρισία είναι έννοιες αντίθετες.  Υποστηρίζουμε απόλυτα το δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να εκφράζεται όπως θέλει, ακόμα κι όταν μπαίνουν στο στόχαστρό τους λαοφιλείς ηγέτες όπως ο κ. Μητσοτάκης».

Αμεση ήταν η αντίδραση από την Πειραιώς με κύκλους της ΝΔ να σχολιάζουν πως «το χυδαίο σύνθημα κατά του πρωθυπουργού που κυκλοφορούσαν τα troll του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, το υιοθέτησαν στο φεστιβάλ τους κι ο κ.Τσίπρας όχι μόνο δεν βγήκε να το καταδικάσει, αλλά το δικαιολόγησε κιόλας. Κι ύστερα από όλα αυτά ζητούν και τα ρέστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει συνεχώς ότι μένει πάντα ίδιος: τοξικός και χυδαίος. Οι διαφορές μας δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι βαθιά πολιτισμικές».

Το βίντεο από την παράσταση στο φεστιβάλ Σπούτνικ

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.