Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής ανακοίνωσε πως δεσμεύεται να υπάρξουν «αλλαγές στην ΕΥΠ», οι οποίες «θα διασφαλίσουν το κράτος δικαίου». Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας μίλησε με αφορμή το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 9.8.2022 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Έτσι, ανέφερε πως «δεσμεύομαι ότι θα καθίσουμε και θα φτιάξουμε ένα πλαίσιο, όσο το δυνατό ισορροπημένο, που θα υιοθετεί τις καλές πρακτικές του εξωτερικού, και πάνω από όλα, θα προσπαθήσουμε να συναιρέσουμε δύο σκοπούς, που μπορεί να είναι αντιτιθέμενοι, κατά περίπτωση: Η εξυπηρέτηση και διασφάλιση του κράτους δικαίου, χωρίς όμως μείζονες εκπτώσεις στην εθνική ασφάλεια, διότι περισσότερο από ποτέ στην εποχή μας, κάθε έκπτωση μπορεί να είναι καταδικαστική».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας αντέκρουσε τα περί συγκάλυψης, που ακούστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «τις 45 ημέρες από την ανάδειξη της υπόθεσης Ανδρουλάκη, είχαμε μια ΠΝΠ, τη σύγκληση της Βουλής – μία εβδομάδα νωρίτερα, την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, δύο συνεδριάσεις της επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής, και, σήμερα, την κύρωση της ΠΝΠ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για συγκάλυψη όταν έχουν συμβεί όλα αυτά, είπε ο κ. Γεραπετρίτης, παρατηρώντας, μάλιστα, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν δεχθεί ποτέ εξεταστικές, που να αφορούν τα δικά τους πεπραγμένα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA