Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την πολύωρη κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, έκανε τη δική του τοποθέτηση λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Ενώπιον της Βουλής δεν υπάρχει απόρρητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να κρύψει. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τη ΝΔ και τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων».

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Ρουμπάτης: Τι ήξερε ο Τσίπρας για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και πώς ενημέρωνε η ΕΥΠ τον τότε πρωθυπουργό

Αναλυτικά η δήλωση Τζανακόπουλου:

«Ο Ρουμπάτης αποδόμησε πλήρως την αντισυνταγματική επίκληση του απορρήτου προκειμένου όλα να μείνουν στο σκοτάδι. Ενώπιον της Βουλής δεν υπάρχει απόρρητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να κρύψει. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τη ΝΔ και τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Ο Τσίπρας είχε δώσει εντολή η ΕΥΠ να λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την εθνική ασφάλεια και το οργανωμένο έγκλημα. Δεν παρενέβη ποτέ στο έργο της υπηρεσίας για να αποτρέψει έρευνες ή για να προστατέψει ερευνώμενους. Στη περίπτωση της έρευνας για την αγοραπωλησία της έκτασης του ''ναυαγίου'' στη Ζάκυνθο, έπραξε όπως θα έπρεπε να πράττει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται το Σύνταγμα και προτάσσει το δημόσιο από το κομματικό συμφέρον.

Η έρευνα διεξήχθη απερίσπαστα και ότι προέκυψε από αυτή, πήγε στον εισαγγελέα. Καμία ποινική ευθύνη η δικαιοσύνη δεν απέδωσε στον μετέπειτα υπουργό. Η ΝΔ αλήθεια τι έχει να πει σε σχέση με τους αντίστοιχους χειρισμούς Κοντολέωντα και Δεμίρη για τις υποθέσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη, Σπίρτζη; Πόσοι ακόμη βουλευτές ή και υπουργοί παρακολουθούνται ακόμη και σήμερα; Όσο και αν επιχειρήσουν να παίξουν το χαρτί του φτηνού αντιπερισπασμού, αν δεν δώσουν απαντήσεις απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA