Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις υποθέσεις των υποκλοπών επιβεβαίωσε χθες - μέσω της κατάθεσης Ρουμπάτη - τα της παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα. Πρόκειται για τη γνωστή πλέον υπόθεση πώλησης μιας έκτασης στη Ζάκυνθο (του Nαυαγίου) για την οποία είχε δώσει λεφτά ο Εμίρης του Κατάρ σε έναν φερόμενο ιδιοκτήτη που είχε παρουσιαστεί ως ο νόμιμος κληρονόμος της έκτασης από την εποχή της Ενετοκρατίας. Ο κ. Πιτσιόρλας ήταν τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ο κ. Ρουμπάτης παραδέχθηκε ότι παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες και πως ο ίδιος ενημέρωνε σχετικά τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε πως έχει σκοπό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη - επρόκειτο για έναν στενό συνεργάτη του τέως Πρωθυπουργού με σημαντική προσφορά στην Αριστερά. Η ιστορία αυτή έχει μουδιάσει πάντως και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διατυπώνουν έντονο προβληματισμό  - σε ιδιωτικές συζητήσεις - για τη σκοπιμότητα της πράξης. Για τον κ. Κοντολέοντα που σήμερα θα συνεχίσει την κατάθεσή του το πρωί, δεν αναμένονται αποκαλύψεις, αφού ο ίδιος έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη διάταξη περί απορρήτου και να μην αποκαλύψει στοιχεία για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. 

Τα ζόρια του Πέτσα

Δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες δύο μέρες για τον Στέλιο Πέτσα, μετά τη δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» για το θέμα της αλλαγής καυστήρα σε πολλά σπίτια. Οπως σας έγραψα χθες, το Μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησε με τον υπουργό και ζήτησε την ανασκευή. Το θέμα, όμως, δεν έληξε χθες, καθώς από το πρωί υπουργοί και στελέχη της ΝΔ που έβγαιναν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα ήταν αναγκασμένα να απαντούν, αν συμφωνούν με τον κ. Πέτσα. Για το θέμα έγινε...δεύτερος κεντρικός χειρισμός και ο υπουργός μοίρασε ένα stand-up σε τηλεοπτικούς όρους, δηλαδή ένα σύντομο δικό του βίντεο, με το οποίο ζητούσε συγγνώμη. Η συγγνώμη, βεβαίως, έχει αξία, αλλά η ζημιά έγινε. 

Η άτακτη Ολγα 

Προχθές το Μέγαρο Μαξίμου τράβηξε το αυτί του Στέλιου Πέτσα. Ρώτησα πηγή μου στο Μαξίμου για το εάν υπάρχει πρόθεση να τραβηχτεί και το αυτί της Ολγας Κεφαλογιάννη που έχει εκφράσει δημοσίως τις αντιρρήσεις της για διορισμούς στη Δικαιοσύνη αλλά και τις κυβερνητικές αιτιάσεις στο θέμα των παρακολουθήσεων. Η απάντηση που πήρα ήταν πως η Ολγα δεν είναι μέρος της κυβέρνησης. Θεωρώ πως κάποια μηνύματα θα της σταλούν μέσω της κοινοβουλευτικής οδού. 

Μηνύματα στον Ερντογάν μέσω Λωζάνης 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε χθες στα εγκαίνια της εκδήλωσης «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» στο Μουσείο Μπενάκη και έστειλε ακόμη ένα μήνυμα στον Ερντογάν. Πως η Συνθήκη της Λωζάνης, που η Τουρκία έχει αθετήσει παραβιάζοντας και  ξεριζώνοντας το ελληνικό στοιχείο της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου, θα συνεχίσει να ορίζει τους επόμενους αιώνες τη συνύπαρξη των δυο λαών. Ενα μήνυμα σεβασμού στη διπλωματία και στο διεθνές δίκαιο απέναντι στους αναθεωρητές της Ιστορίας. 

Το πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη 

Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζωρτζ Τσούνις που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ πήρε θέση στο θέμα του πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας λέγοντας πως «δεν μπορεί να είναι χώρος στάθμευσης». Ο κ. Τσούνις τοποθετήθηκε υπέρ της μετατροπής της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, υπογραμμίζοντας πως η οφειλόμενη τιμή στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας έχει ήδη αργήσει. 

Ο Μηταράκης σε σίριαλ του ΑΝΤ1 

Η πολιτική αγαπά τη σόουμπιζ και αυτό φαίνεται πως το στηρίζει περισσότερο από τον οποιονδήποτε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ο οποίος εν μέσω των καθηκόντων του, συμμετείχε στα γυρίσματα της σειράς του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι» που γίνονται κοντά στο υπουργείο Μετανάστευσης. Εχω μεγάλη περιέργεια να δω τον ρόλο που επέλεξε να υποδυθεί. 

Συνεδριάζει η γαλάζια Κ.Ο.

Ενημερώθηκα χθες αρμοδίως ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, μετά από αρκετό καιρό. Η ημερομηνία αναζητείται με γνώμονα και το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, αλλά η προσπάθεια είναι να γίνει η συνεδρίαση ως το τέλος του μήνα, άντε ίσως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου το πολύ. Η αλήθεια είναι ότι μια συνεδρίαση χρειάζεται, για να εκτονωθούν και διάφοροι προβληματισμοί που υπάρχουν, αλλά και να συντονιστούν κάπως διάφοροι βουλευτές που... φαλτσάρουν μετά την υπόθεση των υποκλοπών. Μερικοί «αντιδραστικοί», πάντως, δεν νομίζω ότι θα θέσουν ζήτημα εντός της Κ.Ο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA