Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν να σημειώθηκε άγριο επεισόδιο μεταξύ των βουλευτών Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου προχωρούν πηγές της ΝΔ σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (15/9) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Πρόεδρος της Εξεταστικής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, «ουδέποτε ζήτησε να αποχωρήσει ο κ. Κυρανάκης ή άλλο μέλος της επιτροπής». 

Κατά τις ίδιες αρμόδιες πηγές αυτό που συνέβη είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης Τζανακόπουλου στον κ. Δεμίρη, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ τόνισαν ότι δεν νοείται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συνεχώς αυθαίρετες κρίσεις απόψεων και ότι «εδώ είμαστε για να εξετάσουμε γεγονότα και πραγματικά στοιχεία». Αυτό συνέβη διότι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να απέδωσε στον κ. Δεμίρη την άποψη ότι «ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι πάνω από το Σύνταγμα» κάτι που ουδέποτε δήλωσε ή υπονόησε ο κ. Δεμίρης.

Στη συνέχεια και όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε εκτός μικροφώνου τον κ. Κυρανάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να καταγραφούν αυτές οι απειλές στα πρακτικά καθώς παραβιάζουν την κοινοβουλευτική δεοντολογία ενώ η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με όλα τα μέλη της μετά από μια πεντάλεπτη διακοπή.