Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, και σήμερα το απόγευμα στις 19.30 θα απευθύνει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου να γίνεται την Κυριακή στις 13.00. Πριν από αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με απεργούς εργαζόμενους στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα» και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από εκεί θα ξεκινήσει τη, με προεκλογική διάθεση, επίθεσή του στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος είχε αναφερθεί σε ένα σχέδιο «θαρραλέων αλλά και ρεαλιστικών μέτρων για την προστασία της κοινωνίας» αλλά και στην ανασύνταξη των δημοκρατικών θεσμών προκειμένου «στο μέλλον να υπάρχουν αντίβαρα που θα προστατεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος» και όπως όλα δείχνουν πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα «πατήσει» στη σημερινή ομιλία του.

Διαβάστε ακόμη: ΠΑΣΟΚ: Δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες το χειμώνα για τους φτωχότερους συμπολίτες μας

Οι γενικοί άξονες της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το βήμα της 86ης ΔΕΘ  όπως τούς περιέγραψε ο Νάσος Ηλιόπουλος αφορούν στην αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, τη συνολική αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και ασφαλώς το κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει στη ΔΕΘ τη συνολικά διαφορετική πολιτική που πρέπει να ασκηθεί στη χώρα και σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ακρίβειας, με παρέμβαση στην αγορά ενέργειας και σύγκρουση με συγκεκριμένα ολιγοπωλιακά συμφέροντα αλλά και για την ανασύνταξη της κοινωνικής πλειοψηφίας» δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης. 

Είναι σαφές πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα «πλέγμα προτάσεων απόλυτα κοστολογημένων και ρεαλιστικών». Ο Αλέξης Τσίπρας θα κινηθεί επάνω σε ένα δίπολο. Στα θέματα της ακρίβειας και της ενέργειας αλλά και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την δημοκρατία και τους θεσμούς περνώντας αφορμή από τις παρακολουθήσεις που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το μείζον θέμα της ενεργειακής κρίσης ο πρώην πρωθυπουργός θα πει ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας στην ενέργεια είναι το μείζον και όχι πλειοδοσία σε εκατομμύρια με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει, έτσι κι αλλιώς, στο καρτέλ και στους παρόχους».

Πηγές της Κουμουνδούρου τόνιζαν χθες πως είναι ξεκάθαρη η απόφαση να εμφανιστεί από το βήμα της ΔΕΘ ως «εν αναμονή πρωθυπουργός» και θα επενδύσει σε «θεσμική» εμφάνιση, δεν θα αναλωθεί, δηλαδή, σε «καυγά» και αντικυβερνητικές ιαχές. Στόχος του είναι να πείσει πως αποτελεί πειστική εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης, σε πείσμα των σφυγμομετρήσεων αλλά και του κυβερνητικού αφηγήματος περί «αυτοδύναμης Ν.Δ ή απειλή συμφοράς». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA