Μενού
xristos-rammos
Χρήστος Ράμμος | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, και από την ΕΥΠ. Σύμφωνα με κάποια μέλη της επιτροπής, ο Χρήστος Ράμμος φέρεται να κατέθεσε πως ενημερώθηκε στις 5 Μαΐου 2022 για τη δυνατότητα να παραστεί στη διαδικασία καταστροφής ψηφιακών αρχείων με επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές φέρεται να τονίζουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε την υπόθεση της παρακολούθησής του στις 29 Ιουλίου 2022. 

Διαβάστε ακόμηΜιχάλης Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ δύναμη ευθύνης απέναντι στις «παροχές» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρήστος Ράμμος σε άλλο σημείο της κατάθεσής του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας φέρεται να κατέθεσε πως η ΑΔΑΕ έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ χωρίς ωστόσο να εντοπίσει παρατυπίες ενώ πρόσθεσε πως παρά τις προσκλήσεις της υπηρεσίας η Αρχή δεν λάμβανε μέρος στις καταστροφές αρχείων, καθώς δεν αμφισβητούσε την διαδικασία. Αναφορικά με το έντυπο υλικό φέρεται να είπε πως δεν υπάρχει κανονισμός ή διαδικασία καταστροφής του.

Ωστόσο, άλλα μέλη της εξεταστικής επιτροπής υποστηρίζουν ότι ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε πως η καταστροφή του ψηφιακού αρχείου της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε την ημέρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την καταγγελία για την παρακολούθησή του. Οι ίδιες πηγές φέρεται να ανέφεραν πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καταλόγισε στην ΕΥΠ απροθυμία συνεργασίας και προσπάθειες υπεκφυγής και απόκρυψης της αλήθειας. Επεσήμαναν δε ότι ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη ως την μεγαλύτερη επέμβαση στον ιδιωτικό βίο και πως ο ίδιος θα συνεχίσει την έρευνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA